Ako nekada niste željele da stavite beretku da vam se frizura ne bi pokvarila, sada možete zaboraviti na to…

Kada dođe hladnije vrijeme, imamo potrebu za novim slojevima odjeće. Kombinujući najrazličitije stvari, štitimo tijelo od hladnoće, ali se i poigravamo sa raznim kombinacijama.

Isto tako rado bi posegnuli i za nekom kapom ili beretkom, ali se brinemo kako će naša kosa podnijeti prisustvo iste, pa radije ostajemo “gologlavi” da ne narušimo izgled frizure.

No, uglavnom brinemo bez potrebe. Kosa i te kako može biti stilizovana i u pristvu raznih vrsta kapa. Šta više, uz neke kape može se dobiti jedan potpuno novi izgled, a da se kosa “ne buni”.

U nastavku teksta pogledajte 3 prijedloga kako da stilizujete frizuru u kombinaciji sa beretkom.

Beretke su hit za sezonu jeseni i zime. Pored toga što izgledaju romanično i svakom “outfitu” daju neku posebnu draž, pogodne su stilizovanje kose, koja neće trpjeti previše intezivno “stezanje i gužvanje”, kako kada su druge kape u pitanju.

Puštena kosa

Kako se beretka dodaje na sam vrh glave, isfenirajte i stilizujte svoju kosu onako kako želite, i budite bez brige da će ona promijeniti oblik. Savršeno izgleda kada puštenu kosu blago uvijete i dodate crvenu beretku – izgledaćete kao da ste upravo stigli iz neke romantične komedije li direktno iz bajke.

Pletenica na stranu

Onda kada nemate puno vremena za neko posebno tretiranje frizure – uvijek u pomoć priskoči pletenica sa strane. Lako je možete napraviti i to za minut – bukvalno. U kombinaciji sa beretkom imate dobitnu kombinaciju koja idealno izgleda, a bez po muke ste frizuru sredili i uz pomoć beretke dodali notu romantike i prefinjenosti, koju sama pletenica po sebi već ima. Ako pritom, birate roze ili neku drugu nježnu boju izgledaćete neodoljivo.

Niska punđa

Niska punđa je sama po sebi dobar izbor kad god vam treba sređena frizura za tili čas. Pristaje gotovo svakoj ženi, dužina kose može da varira, jer se ovakve punđe lako izvode od skoro svih dužina. Naravno, kratka kosa se ne računa. Mada i na kratkoj kosi, takođe, beretka sjajno stoji. Dakle, napravite nisku punđicu, šiške stavite sa stane uz lice i na to dodajte zanimljivu beretku koju ćete uklopiti sa ostalim dijelovima garderobe.

Pravilo, da se kapa skida u zatvorenom prostoru – nije nužno kada je beretka u pitanju. A ukoliko ipak želite da je skinete, bez brige to uradite, jer će vaša frizura ispod nje ostati u obliku kakav želite.

Ne znamo za vas, ali nama će beretka biti glavni adut ove jeseni. Em “kapa glavu čuva”, em nam se ovakav način kombinovanja i stilizovanja frizure neizmjerno dopada.

Ako imate svoju omiljenu beretku obavezno je ponesite ove sezone, a ukoliko je niste ranije koristili – nabavite bar jednu i uvjerite se koliko je magije može da doda kako frizuri, tako i cjelokupnom izgledu.