Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – evidentirano je jedno krivično djelo. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći – pregledan je 68 pacijenata i obavljeno 16 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika – rođeno je pet beba: tri djevojčice i dva dječaka.

Vatrogasna jedinica – jedna intervencija.

Električna energija

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom danas je uredno. Za danas su planirana isključenja:

od 08:00 do 11:00 časova – dio Ulice Rade Vranješević;

od 09:00 do 11:00 časova – dijelovi ulica: Petra Velikog, Sestara Levi i Vjenceslava Novaka, te dijelovi naselja: Stratinska, Obrovac, Kozica i Tramošnja;

od 11:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Kordunaške, Rade Vranješević i Save Kovačevića;

od 12:00 do 14:00 časova – dio Ulice Prvog krajiškog proleterskog bataljona;

od 09:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Poljskog partizanskog bataljona, Starčevica, Branka Perduva, Despota Stefana Lazarevića i Trive Amelice 28, te dijelovi naselja: Švrakava, Barlovci, Pavići, Zalužani i Kuljani.

Izmjene u saobraćaju

  • U petak 27. septembra, u vremenu od 7.00 do 18.00 časova, izvodiće se radovi na magistralnom putu M-4, odnosno na pothodniku kružnog toka kod TC“Delta planet“, zbog čega će biti obustavljen saobraćaj na sjevernom kraku puta. Za to vrijeme, vozila će biti preusmjerena na ulice Frana Supila (iza tržnog centra) i Olimpijѕkih pobjednika.
  • Od 3. maja 2019. godine u 8.00 časova, potpuno je obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, i to na dijelu od „žutih zgrada“ do Banijske ulice, zbog izgradnje nove saobraćajnice.
  • Od 19. septembra do 8. oktobra ove godine biće obustavljen saobraćaj u Šargovcu, na dijelu od Subotičke do Potkozarske ulice, zbog izgradnje i proširenja Šargovačke ulice sa pratećom infrastrukturom. Za vrijeme obustave saobraćaja biće izvršena korekcija trase na liniji javnog gradskog prevoza broj 19 Šargovac – Centar – Šargovac, na dijelu od škole do zadnje stanice u Šargovcu. Od stajališta „Prodavnica“ autobusi će saobraćati nazad ka zadnjem stajalištu zatim skrenuti ka magistralnom putu pa u Subotičku ulicu do škole, te dalje postojećom trasom.