Ne bacajte stvari iz kuhinje prije nego saznate kako se mogu iskoristiti!

Jedno je sigurno, ovako neobični trikovi mogu poslužiti svrsi u trenucima kad nemamo drugog izbora.

Kora lubenice kao stimulans za seksualnu želju: Ne samo da sadrži nutrijente i može se koristiti kao maska za lice, ali isto tako može začiniti vaš seksualni život. U jednoj je studiji iz 2008. godine dokazano kako sadrži visoke koncentracije citrulina koji se u organizmu pretvara u amino kiselinu koja poboljšava cirkulaciju i opušta krvne sudove – čak i tamo dole. Ne morate ih mazati po tijelu, jednostavno dodajte svom jutarnjem napitku.

Kora banane kao flaster: Studija provedena u magazinu Medical Association of Thailand donosi vijest kako kora banane ima protivupalna svojstva. To znači da ćete prislanjanjem kore banane na ugriz komarca, osip ili crvenilo olakšati simptome.

Ostatke bundeve iskoristite kao masku za lice: Bundeve su prepune antioksidanata i vitamina A, C i E te cinka i retinolske kiseline. Ostatke bundeve pomiješajte s malo mlijeka i meda, te nanesite na lice. Nakon 10  minuta, isperite toplom vodom i uživajte u ljepoti lica.

Kora paradajza kao preparat za pomlađivanje: Paradajz djeluje blagotvorno na vašu kožu – zatvara pore, te hladi kožu lice. Obiluje vitaminima A i C. Antioksidanti u paradajzu pogoduju masnoj koži, jer smanjuju lučenje sebuma u području T-zone i zatvaraju pore.  Koristiti je možete kao što koristite krastavac ili krompir za smirivanje crnih podočnjaka ispod očiju. Korom od paradajza možete polirati cipele ili očistiti kućno bilje.

Staro maslinovo ulje koristite kao odstranjivač šminke: Zaboravljena boca maslinova ulja je možda izgubila onaj poseban okus, ali još uvijek se može koristiti.

Možete staviti nekoliko kapi ulja na tupfer i tako očistiti lice od šminke.

Ako imate psa, uljem mu možete masirati šape nakon šetnje po snijegu ili ako ima ogrebotine koje ga muče.