Dragičević je u obraćanju članovima grupe “Pravda za Davida” rekao kako se on neće odazvati pozivu nijedne institucije Republike Srpske dok ne riješe organizovano ubistvo njegovog sina.

“Oni više nemaju pravo uzimati nijednu izjavu od bilo koga nakon sastanka Lepira i Vreće s Feragetom, to može samo Tužilaštvo BiH. Suzana će se odazvati 14.10. u 8.30 sati. Zamolio bih ljude koji mogu da je podrže i vide cirkus od sudnice. Ona je to prihvatila, jer želi da jednog dana vidi oca, majku i prijatelje. Ja neću. Izmjestio sam grob svoga djeteta”, rekao je Dragičević.

Dodao je kako još uvijek čekaju Pribeov izvještaj, te prebacivanje predmeta “David Dragičević” na Tužilaštvo BiH. Poručio je da nikada neće odustati.

“David i ja ćemo pobijediti”, zaključio je Dragičević.

Podsjetimo, protiv Dragičevića je pokrenuto više postupaka, ali su oni obustavljeni jer, kako su naveli, nije dostupan organima gonjenja. Protiv majke Suzane pokrenut je sramotni postupak zbog 25. decembra 2018. godine kada je s ostalim građanima Banjaluke protestovala na Trgu Krajine tražeći odgovor na pitanje ko je ubio njenog sina. Stajala je mirno s Davidovom fotografijom i plakala.

Isti dan uhapšen je i Davor, opozicioni poslanici NSRS-a i nekoliko građana.

Izvor: klix