Povodom Međunarodne sedmice djeteta, u Banjoj Luci će od 4. do 6. oktobra biti održan festival za djecu pod nazivom „Prokids festival“.

Tokom tri dana trajanja festivala, biće predstavljen koncept ProGalaktičkog Univerziteta u kojem će se kroz igru i zabavu istaći važnost sporta, nauke i tehnologije, umjetnosti i zdrave ishrane u odrastanju svakog djeteta.

Festival će biti održan na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, a program će trajati od 12 do 20 časova sva tri dana.

Tokom festivala, sav program i aktivnosti su potpuno besplatni za sve posjetioce, a kroz festival će svi imati priliku da uživaju u zabavnom i edukativnom programu koji obuhvata muzičke i plesne nastupe regionalnih dječijih zvijezda, školu glume, edukativne radionice, vrteške, trampoline, mađioničare, akrobate…

Po završetku ProGalaktičkog Univerziteta svako dijete će dobiti simboličnu diplomu o završenim zabavnim zadacima na planetama zabaveznanjasportamašte zdravlja.

Organizator festivala je kompanija Prointer ITSS.

„Jesenje radosti su počele zajedno sa početkom škole, te je kompanija Prointer ITSS odlučila našoj djeci pokloniti zabavan i edukativan dječiji festival. To će biti još jedna realizovana korisna aktivnost kojom kompanija nastavlja svoju tradiciju društveno odgovornog poslovanja“, naveli su iz ove kompanije.