Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Služba hitne pomoći – pregledan je 81 pacijent i obavljeno je 16 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika – rođene su četiri bebe: tri djevojčice i jedan dječak.

Vatrogasna jedinica – jedna intervencija.

Električna energija

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom danas je uredno. Za danas su planirana isključenja:

  • od 08:00 do 18:00 časova – dio naselja Bočac-Đurđevići;
  • od 09:00 do 11:00 časova – dijelovi ulica: Knežopoljske, Miše Stupara i dio naselja Dragočaj;
  • od 11:00 do 14:00 časova – dio naselja Stričići-Pavići;
  • od 12:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Dositeja Obradovića, Jevrejske 62,119-123, Kralja Alfonsa XIII, Milana Rakića, Novice Cerovića, Save Kovačevića, Srpske 107-113, Vase Glušca i dijelovi naselja: Obilićevo, Starčevica i Tunjice.
  • od 09:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Sime i Ilije Partala, Solunske 1 i dijelovi naselja: Bistrica, Ramići, Barlovci i Stričići-Lokvari.

Izmjene u saobraćaju

  • Od 3. maja 2019. godine u 8.00 časova, potpuno je obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, i to na dijelu od „žutih zgrada“ do Banijske ulice, zbog izgradnje nove saobraćajnice.
  • Od 19. septembra do 8. oktobra ove godine biće obustavljen saobraćaj u Šargovcu, na dijelu od Subotičke do Potkozarske ulice, zbog izgradnje i proširenja Šargovačke ulice sa pratećom infrastrukturom. Za vrijeme obustave saobraćaja biće izvršena korekcija trase na liniji javnog gradskog prevoza broj 19 Šargovac – Centar – Šargovac, na dijelu od škole do zadnje stanice u Šargovcu. Od stajališta „Prodavnica“ autobusi će saobraćati nazad ka zadnjem stajalištu zatim skrenuti ka magistralnom putu pa u Subotičku ulicu do škole, te dalje postojećom trasom.