Četrdeset privrednika sa područja Banje Luke danas je dobilo gradske podsticaje za nabavku novih mašina i opreme, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 640.000 KM. Prema podacima privrednika, zahvaljujući ovoj podršci, trebalo bi biti otvoreno 200 novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Igor Radojičić, precizirao je da se na javni poziv za dodjelu ovih sredstava prijavilo 140 privrednika, ističući da je ovo jedna od linija subvencija koja tradicionalo privlači najveći interes u poslovnoj zajednici.

-Ovom podrškom, želimo da podstaknemo rast privrede i pomognemo zapošljavanje u privredi – naglasio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović, ukazao je da su svi trendovi u privredi u posljednje dvije godine pozitivni, što govori da je gradska administracija utvrdila dobar model za podršku u stvaranju boljeg privrednog ambijenta.

-Sa ovih 640.000 KM podrške, u ovih 40 preduzeća biće nabavljene mašine i oprema u ukupnoj vrijednosti od 3,5 miliona KM – ističe Komljenović.

Zahvaljući ovoj subvenciji, mali biznis za proizvodnju ortopedske obuće „Irina“ biće u prilici da zaposli novog radnika. Direktor ovog preduzeća Dejan Malbašić kaže da su gradske subvencije za nabavku nove opreme dobro došle svim privrednicima, pa tako i njemu. Subvenciju će, kaže, iskoristiti za nabavku nove mašine za šivanje obuće.