Unazad godinu dana, u konzervativnim i hirurškim ambulantama Urgentnog centa Univerzitetskog kliničkog centra RS pregledan je 53.961 pacijent.

U ovom periodu, obavljeno je 5.435 malih hirurških zahvata, 3.723 hitna hirurška zahvata u dvije operacione sale Urgentnog centra. U  dnevnoj bolnici hospitalizovano je 3.020 pacijenta, opservirano 8.325, a u sali za reanimaciju zbrinuto 719 pacijenta.

– Završetkom projekta rekonstrukcije Centralnog medicinskog bloka i izgradnje Sjevernog krila prošle godine, UKC RS dobio je Urgentni centar. Ova organizaciona jedinica predstavlja multidisciplinarni centar u kojem rade ljekari različitih specijalnosti, kao i srednji medicinski kadar koji zbrinjavaju sve hitne slučajeve, i one vitalno ugrožene i one koji to nisu. Otvaranjem Urgentnog centra naši pacijenti su dobili zdravstvenu zaštitu i dijagnostiku na jednom mjestu. Prilikom obrade pacijenta svakodnevno se radi dijagnostička obrada –RTG, UZV, CT dijagnostika i laboratorijski nalazi. Takođe, u Urgentnom centru rade ljekari različitih specijalnosti od hirurški do konzervativnih grana medicine koji se svakodnevno bore za zdravlje i živote stanovnika Srpske – saopštili su iz UKC RS.

Izvor: srpskainfo