Umjesto da počinjete jutro kafom, možete započeti dan čašom svježe cjeđenog soka od limuna.

Sok od limuna je čudesan antioksidans, bogat vitaminom C, takođe i daje tonus. Međutim, ako zaista želite, a vam dan počne dobro, onda u sok od limuna dodajte i đumbir. Ili, tačnije, napravite sok, u 1 litar vode dodajte 1 limun, 200 g rendanog korijena đumbira i ako je potrebno dodajte med i drugi koristan zaslađivač.

Stavite sve sastojke u blender i meljite. Ostavite tako prirpemljen sok da odstoji jednu noć i ujutru ga pijte.

Đumbir je veoma koristan za organizam i njegov redovan unos može spriječiti grip i prehladu. Osim toga, kombinacija đumbira i soka od limuna je osvježavajuća i daje tonus, ako uzimate umjesto doručka ovako pripemljen sok.

Redovno konzumiranje soka od limuna i đumbira vam može pomoći u borbi sa aknama.  Takođe, ovako pripremljen sok može biti izuzetno koristan za ljude koji pate od visokog krvnog pritiska. Posebno đumbir se ispostavio veoma koristan kod stabiliziranja i održavanja normalnog nivoa krvnog pritiska.

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam ljudi.

Konzumiranje ovog soka ujutru kao doručak može da se ispostavi kao koristan kod smanjenja holesterola i smanjenja rizika od Alchajmerove bolesti.

Osim toka kod pada imuniteta, ovaj sok može zaista biti od koristi i da vam imunitet ojača. Tako da, dragi ljudi, mogu da vam posavjetujem da ujutru umjesto doručka pijete sok od limuna i đumbira, zato što je to veoma korisno za vas i to je jedan dobar početak dana.