Uživajte u vašem prelijepom vrtu…

„Žaba“ ljiljan

Tricyrtis hirta je posebna vrsta ljiljana, poznata i kao „žaba ljiljan“ ili „dlakavi ljiljan“. Japanska vrsta cvijeća poznata je po bijelim i ljubičastim nijansama, a cvjetovi nalik orhideji cvjetaju na jesen i traju do prvih zimskih mjeseci.

Različak

Različak se odlikuje svijetloplavim cvjetovima i često se uzgaja kao ukrasni korov na žitnim poljima. Sada je čest gost kućnih vrtova.

Kalikarpa

Divno u svakoj sezoni, brzorastuće grmlje s cvjetovima i ljubičastim bobicama traje i zimi. Sjemenke i bobice ljekovitog grmlja često privlače druge goste, uključujući i ptice.

Dan i noć

Ove šarene biljke više vole hladne jesenje temperature koje pogoduju njihovim laticama u obliku srca i centrom u obliku lica. Zimske sorte čak se mogu pojaviti ispod laganog snijega.

Flowering Kale – rascvjetani kelj

Rascvjetani kelj će dodati neočekivane tragove zelene, ljubičaste i bijele boje u vašu jesenju baštu i trajaće preko zime u blažim klimama.

Dalija

Nacionalni cvijet Meksika, Dalije će dodati pravu notu elegancije vašoj bašti. Dolaze u 42 sorte koje se razlikuju po veličini i boji.

Hrizanteme

Simbolizujući radost i dugovječnost, hrizanteme nude senzacionalni raspon nijansi i sorti. Prvo pominjanje datira iz 15. vijeka u kineskim spisima.

Sedum

Sedum proizvodi bujne, živopisne cvjetove u crvenim, žutim i bijelim nijansama i cvjetaju u jesenjim mjesecima. Grmlje niskog rasta najbolje preživljava na punom suncu i zahtijeva dobro drenirajuće tlo.

Heliopsis

Ovi „suncokreti“ oponašaju ljetnog rođaka svojim žutim laticama i smeđim središtem, ali traju mnogo duže u jesen. Da biste osigurali da vaše biljke postignu potpuno cvjetanje, pobrinite se da je posadite u najsunčanijem dijelu vašeg zelenog prostora.

Helenijum

Helenijum je poznat kao ivanjsko zelje, obratiš, ovnjak, tušcak, a ovi vatreni pupoljci neprimjetno se uklapaju u kišne vrtove i uspijevaju u vlažnom tlu.