Žena iz Australije prozvala je svoju novorođenu djevojčicu “malom sumo borkinjom”, jer je na svijet stigla teška 5,88 kilograma.

Emma Millar prošle nedjelje rodila je kćerku Remi Frances Millar i kaže da su ona i njen partner Daniel očekivali veliku bebu, ali ne baš toliku. Da priča bude još zanimljivija, djevojčica nije izdržala do termina, već je rođena hitnim carskim rezom.

Par iz Sydneyja već ima dvoje djece, a oboje je imalo natprosječnu porođajnu težinu. Dvogodišnja Willow bila je teška 5,5 kilograma, a četverogodišnji sin Ace 3,8 kilograma. Poređenja radi, prosječna težina novorođenčeta u Australiji je 3,3 kilograma.

“Imala sam gestacijski dijabetes, pa sam očekivala veliku bebu, ali ovome se nisam nadala. Na ultrazvučnom pregledu u 35. nedjelji su mi rekli da ima oko 4 kilograma, pa nisam mislila da može puno narasti, tim više što mi je vodenjak puknuo iznenada, zbog čega sam podvrgnuta carskom rezu. Mislim da je to i bolje, jer sumnjam da bih podnijela vaginalni porođaj”, izjavila je Emma za Nine News.

Porodica sada užurbano kupuje novu odjeću, jer je sve što su pripremili djevojčici pretijesno.

“Kad me vide s njom, svi ljudi, babice, roditelji i posjetitelji u bolnici pitaju koliko je stara, jer ne mogu vjerovati da je novorođenče”, kaže tata Daniel.

Emma se oporavlja od carskog reza i ne smije dizati ništa teže od šest kilograma, što znači da dijete ipak još neko vrijeme može nositi u rukama.