U prvim, preventivnim pregledima stanovništva Banje Luke, u okviru akcije „Za tvoje dobro“, obavljenim, za početak u Motikama i Česmi, zabilježen je izuzetno dobar odaziv naših sugrađana, pokazuju prvi podaci Doma zdravlja.

Tokom prva dva vikenda u oktobru pregledi su održani u naseljima Motike i Česma, gdje je pregledano ukupno 425 građana. Preglede u mjesnim zajednicama Motike i Česma obavljali su doktori porodične medicine, radiolozi i ginekolozi.

Od sutra, ekipe Doma zdravlja zdravlja „sele“ se u Šargovac, gdje će, s obzirom na veliku naseljenost ovog kraja, pregledi biti obavljani do 22. Oktobra. Nakon toga, pregledi će biti organizovani za mještane Aginog sela (26. oktobar) i Bočca (27. i 28. oktobar).  Svi pregledi biće obavljani u ambulantama porodične medicine u navedenim naseljima.

-Idućeg mjeseca, pregledi će biti obavljani u Dragočaju, gdje ćemo, s obzirom na veliki broj stanovnika, raditi 2,3, 9, 10, 16. i 17. novembra – napominju iz Doma zdravlja.

Pod sloganom „Za tvoje dobro“, od 6. oktobra ove godine, počela je realizacija besplatnih preventivnih pregleda na cijeloj teritoriji Banje Luke. Cilj ovog projekta je prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja. Svi troškove akcije, koja će trajati godinu dana, snosiće Grad Banja Luka. Pregledi će obuhvatati stanovništvo od 18 do 70 godina starosti u svakoj od mjesnih zajednica.