Niskobudžetna avio-kompanija “Ryanair” saopštila je danas da otkazuje svoju zimsku rutu iz Frankfurt Hahn-a do Niša u Srbiji, koja je trebalo da počne od januara.

Ova je kompanija planirala da od 13. januara uvede redovnu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt – Hahn sa dva leta nedjeljno, ali će avioni ove kompanije umjesto u Niš letjeti do Banjaluke, počev od februara 2020. godine.

Rutu do Niša, koja je odobrena u Njemačkoj, blokirao je, tvrde u ovoj kompaniji, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije, u korist monopola koji ima “Air Serbia”.

“Žao nam je zbog iznuđenog otkzivanja naše rute zbog odluke direktorata Srbije da blokira transportna prava. ‘Rajan er’ se izvinjava putnicima koji su namjeravali da koriste ovu rutu. Sa druge strane, posjetioci i putnici u Bosni i Hercegovini će imati novu korist od Rajanerovih niskih tarifa između Frankfurt Hahn-a i Banjaluke“, rekao je David O’Brien iz ove kompanije.

Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić najavio je prije tri dana da bi sa banjalučkog aerodroma uskoro trebalo da bude uvedena još jedna avio-linija prema EU.

Izvor: nezavisne