„Girls night“ je nešto što svakoj od nas treba s vremena na vrijeme.

Prijateljice, dugi razgovori, kućni spa tretmani, ispijanje kafe, ukusna hrana –  savršena noć. Međutim, takvo “djevojačko veče” ne može proći bez filmskog maratona.

Zbog toga smo za ovu priliku pripremili listu (po našem mišljenju) najboljih filmova.

Doručak kod Tifanija (1961.)

Totalni klasik sa jedinstvenom Odri Hepbern u glavnoj ulozi. Savršen je prijedlog za ljubitelje stare kinematografije, elegancije i (možda čak i iznad svega) Njujorka, koji će vas iznova impresionirati.

Đavo nosi Pradu (2006.)

Ovaj film je savršen za djevojke koje vole modu. En Hatavej ne samo da inspiriše, već i upozorava i podsjeća da čak i prelijepi modni svijet ima svoju tamnu stranu. Plus izvanredna Meril Strip – ne može biti bolje!

Upoznajte Džoa Bleka (1998.)

Ovdje treba da pripremite maramice… Protagonist je Smrt, koji uzima tijelo nedavno poginulog mladića (čiji lik tumači Bred Pit) i dolazi u posjetu milioneru (Entoni Hopkins) kako bi ga pripremio na skori kraj života. Radnja prati kako se pri tome zaljubljuje u milionerovu kćerku (Kler Forlani).

Pustinjski cvijet (2009.)

Ovaj film pokazaće zaista ozbiljan problem, a to je nepravda sudbine i nedostatak svijesti među narodima Afrike. Djevojka iz somalijske pustinje – čudom izbjegava pleme i odlazi u London. Glavni grad Velike Britanije za nju od samog početka nije bio srećno mjesto, ali zahvaljujući nekoliko slučajnosti, sudbina joj se konačno nasmiješila. Ozbiljnosti situacije dodaje činjenica da je priča o Somalijima, koju glumi prelijepa Lia Kebede, veoma tačna.

Francuski poljubac (1995.)

Kejt (Meg Rajan) mrzi da leti avionom, ali odlučuje da prebrodi svoj strah i odleti u Pariz kako bi pronašla svog vjerenika koji joj je rekao da raskida veridbu, jer je upoznao Francuskinju u koju se zaljubio. Kejt se suočava sa strahom od aviona i kreće sljedećim letom za Pariz kako bi spasila vezu.

Vjeridba (2009.)

Sandra Bulok je kraljica američkih komedija. Ovo je vrlo prijatna priča o Margaret kojoj prijeti deportacija. Žena koja želi ostati u SAD-u i zadržati posao odlučuje da brzo pronađe kandidata za muža. Njen asistent – Rajan Rejnolds, sa kojim – uprkos prilično hladnim kontaktima – pokušava stvoriti vjerodostojnu vezu i izbjeći prisilno preseljenje.

Filmovi su već odabrani! Sada samo isključite svjetlo, umotajte se u toplu ćebe, pripremite kokice i uživajte! 🙂