Nije poenta da ispraznite novčanik, već da nekog obradujete…

Praznici su vrijeme darivanja, ali mi smo posljednjih godina, možda i decenija i te kako pretjerali.

U stanju smo da potrošimo cijelu platu na poklone za drage ljude, u čemu nema ničeg lošeg, ukoliko ste sačuvali prethodnu platu kojom ćete nakog mahnitog trošenja moći da platite račune i obezbjedite osnovne potrebe.

Nekada su se za Novu godinu i Božić darivali sasvim drugačiji pokloni. Na primjer, umjesto čokoladnog jajeta sa igračkom koja je djetetu zanimljiva nekoliko minuta, mališani su dobijali ušećerene jabuke ili kesicu bombona, sjećate se onih prelijepih u novogodišnjem pakovanju, koje su se topile čim ih stavite u usta? I mnogo su se više radovali!

Budimo realni – niko i ne očekuje da za praznike dobije od vas kuću, firmirane cipele ili neki komad odjeće sa četvorocifrenom cijenom. Praznici su za simbolične poklone, i nije poenta da ispraznite novčanik, već da obradujete osobu koju volite!

Stoga vam predlažemo nekoliko poklona kojima možete da darujete svoje voljene, u skladu sa njihovim ukusom i potrebama, a koji pritom ne koštaju više od 10-ak KM.

Tople čarape sa prazničnim motivima

Korisne tokom cijele zime, nema tog kome ne trebaju, a praznični motivi ih čine zaista posebnim!

Ukrasi za jelku

Ovo je baš originalan poklon, jer ukrase uglavnom kupujemo sami sebi, pa bi se rijetko ko sjetio da ih pokloni drugome. Izaberite nekoliko lijepih kuglica, šišarki, zvjezdica (cijene im se kreću i od 1KM), napravite lijepu kombinaciju koja vas podsjeća na tu osobu i njen stil i vidjećete da oduševljenje neće izostati!

Ženske sitnice

Uvijek potrebni detalji poput mini kozmetičkog seta, seta za nokte, mirišljavih sapunčića, kremice, laka za nokte, četke za kosu, peškira ili neobičnih šnalica nikada nisu loš izbor!

Nakit

Ako dama kojoj kupujete poklon voli i nosi bižuteriju, eto savršenog poklona! Izbor je zaista veoma velik, a cijene i te kako pristupačne, pa iskoristite ove praznike da poklonite mami, sestri, prijateljici, komšinici ili koleginici lijep prsten, privjesak, lančić…

Šoljica i čaj

U čemu više uživamo u hladnim zimskim danima nego u toplom čaju nekog finog ukusa? Izaberite neku lijepu šolju, sa prazničnim motivima ili bez njih, dodajte joj jednu kutiju čaja sa ukusom koji ta osoba voli, i eto prelijepog poklona!

Sitnice za kuću

Mnogi ljudi se najviše obraduju kada na poklon dobiju neke sitnice za dom. Ako je neka od vaših dragih osoba baš takva, imate baš veliki izbor – simpatičan držač za krpe ili peškire, set kuhinjskih krpa, ukrasna svijeća, praznične svijeće, teglice za začine, tegla za sok, termos šolja, ram za fotografije, album, vaša zajednička fotografija u ramu… I još mnogo toga.

Jestivi pokloni

Šta god da su do danas izmislili i pustili u prodaju, još uvijek ništa ne može da se mjeri sa svježe spremljenim domaćim kolačićima spakovanim u lijepu teglicu!

Šta ćete vi pokloniti voljenima tokom predstojećih praznika? Imate li još neki prijedlog koji bi trebalo da se nađe na ovoj listi?

Podijelite sa nama u komentarima!