Januarska beba: Angelina Simović - prvorođena beba u 2020. godini

Šest naučno dokazanih činjenica koje bebe rođene u januaru čine posebnim!

Ako vam je nova godina počela “novom bebom” ili iščekujete porođaj ovih dana, imate mnogo razloga za radost: naučno je dokazano da su ljudi rođeni početkom godine u prednosti kad su u pitanju sportovi, ali i akademski uspjesi!

Ali, vi već znate da imate tu jednu malu superzvijezdu, zar ne?

Pročitajte i: Prvorođenoj bebi Angelini darovani zlatnik i novac (FOTO)

Donosimo vam nekoliko zanimljivosti o januarskim bebama:

Vedre su naravi

Bebe rođene u januaru nisu “usijane glave” kao one rođene tokom toplijih mjeseci u godini, pokazalo je istraživanje iz 2014. godine, tokom kojeg su naučnici utvrdili da su “zimske” bebe generalno mirnije i veselije od onih rođenih tokom drugih godišnjih doba. Osobe rođene u januaru imaju izražen smisao za humor, često su veoma duhovite.

Sportski su tipovi i rođene vođe

Studija sprovedena u Australiji pokazala je da u Australijskoj fudbalskoj ligi ima čak 33 odsto više sportista rođenih u januaru, nego što bi se statistički očekivalo. “Ako ste rođeni u januaru, imate gotovo 12 mjeseci prednosti u rastu u razvoju, u odnosu na svoju generaciju, odnosno vršnjake rođene kasnije tokom godine”, kaže Adrijan Barner sa Univerziteta u Kvinslendu. Osobe rođene u januaru ističu se kao rođene vođe i preuzimaju mnogo odgovornosti, zahvaljujući urođenom samopouzdanju.

Veća je vjerovatnoća da će postati ljekari…

Statistika kaže da osobe rođene u januaru češće postaju ljekari opšte prakse nego osobe rođene tokom drugih mjeseci u godini. Kreativno pristupaju rješavanju problema i mudri su.

…A mogu i da se proslave

Studija objavljena u Žurnalu društvenih nauka navodi da je disproporcionalno veliki broj poznatih ličnosti rođen u znaku Vodolije, što znači da su rođene između 20. januara i 18. februara.

U horoskopu su Jarčevi ili Vodolije

I, kad smo već kod horoskopa, januarske bebe su ili u znaku Jarca ili u znaku Vodolije. Za one koji su rođeni u znaku Jarca, vjeruje se da su romantične, “stare” duše. A bebe rođene krajem januara, važe za nezavisne, dubokoumne osobe, koje vole da pomažu drugima.