Potrebe se mijenjaju…

2020. će definitivno biti godina prirodnih, maksimalističko-minimalističkih obrva. Da vam pojasnimo, nosiće se nešto deblje, “neurednije” obrve koje ćemo minimalno popunjavati, pa će nam za to trebati što jednostavniji proizvod poput olovke. Ako vam obrve baš i ne rastu, olovkom lagano popunite prazna mjesta pokretima u smjeru njihovog rasta.

Trepavice u fokusu

Što se tiče mejk apa, u fokusu će biti trepavice – što veće, to bolje. Neki dizajneri poput Valentina na svojim revijama već su predstavili ovaj trend, doduše sa vještačkim trepavicama s dodatkom perja, što je prilično ekstremno za svakodnevni look. Ipak, što god radili s trepavicama, nećete pogriješiti. Barem za partije i kostimirane zabave.

Svakodnevno zagađenje vazduha značajno utiče na kožu koja postaje pojačano masna ili pak ide ka drugom ekstremu – suhoći. Takođe je sklonija upalama, iritacijama i brže stari, pa će kozmetika koja se bori protiv spoljnih zagađenja biti jedan od najvećih hitova u novoj godini.

View this post on Instagram

Setting trends for 2020🤪 #missmatched blorange is my favourite colour combo and really loved this look last year…featured on @wishbonequizzes on Snapchat thank you to all my lovely followers that shared this with me cos I don’t use that app anymore 💀 And PS thanks for stealing my pic 😁 @katvondbeauty technicolour crayon set in Electric Blue and Wild Orange @lush 21w slapstick foundation & concealer in 17n @fentybeauty chilli mango matchstix for blush and lips @beautypie wondegloss in abricotta @soapbrows @wunder2cosmetics mascara #londonmakeupartist #modelmalay #sharpedgesmag #makeuplooks #creativemakeup #theartistedit #bluemakeup #orangemakeup #fentybeauty #makeupinspo #katvondbeauty #lushmakeup #blorange #311makeup #beautypie #makeuptrends #editorialmakeup

A post shared by 🧿Maha🧿 (@maha.gram) on

U drugom dijelu posljednje decenije, kozmetički brendovi značajno su napredovali u pogledu uključivosti. Drugim riječima, kolekcije pudera više se ne sastoje samo od desetak nijansi već pokrivaju 50 ili više, kako bi svako mogao da nađe svoju. Bez obzira na ovaj pomak, kozmetička industrija još uvijek pretpostavlja da je krajnji korisnik njihovih proizvoda mlada osoba.

Ajlajneri će opet biti u fokusu, a posebno onaj koji kao da izlazi iz pregiba gornjeg kapka. Ako želite da se poigrati sa bojama, na kapak nanesite neku veselu boju sjenke, a kreon nanesite samo sa spoljašnjeg kraja oka i produžite crtu u pregib, ali ne do kraja.