Na više lokacija u Banjaluci okačeni su bilbordi sa fotografijama najuspješnijih banjalučkih sportista i natpisom „Oni su budućnost našeg sporta“.

Kako saznaje Srpskainfo, bilborde je postavila Gradska uprava, kao simboličan gest podrške uspješnim sportistima, među kojim je najviše onih iz reda junionrskih selekcija u raznim sportovima.

–  Ti sportisti, njih 15, dobili su gradske stipendije, koje se po prvi put dodjeljuju na osnovu ostvarenih sportskih uspjeha u prošloj godini. Pored materijalnog, željeli smo da našim perspektivnim sportistima pružimo i moralnu podršku, svjesni koliko je truda i zalaganja bilo potrebno da bi ostvarili ovaj uspjeh – istakli su u Gradskoj upravi.

Ove godine, pravo na nove, gradske stipendije ostvarilo je 15 sportista, plivači Nikola Bjelajac i Mihajlo Čeprkalo, karatistkinja Anja Lolić, atletičar Jovan Rosić, košarkašica Milica Praštalo, kajakaš Dušan Mačkić, karatista Pavle Dujaković, plivač Marko Кovačić, karatista Sergej Vučić, teniserka Sara Mikača, stonoteniser Vladimir Pandurević, atletičarka Aleksandra Roljić, šahisti Maša i Bojan Maksimović, i džudista Branko Tadić.

(srpskainfo)