Zaposleni u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dalje su u šoku nakon hapšenja načelnika Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje Darka Golića, odnosno, zbog svega onoga što mu se stavlja na teret.

U najvećoj bolnici u Srpskoj, u kojoj je Golić godinama radio, niko javno ne iznosi svoje mišljenje o optužbama da je ovaj anesteziolog bludničio nad pacijentom u komi, niti se upušta u dublje komentarisanje ovog slučaja.

Srpskainfo je stupila u kontakt sa nekoliko ljekara i drugih medicinskih i nemedicinskih radnika u UKC, koji zvanično nisu htjeli bilo šta da kažu u vezi sa najnovijim dešavanjima i skandalom u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a kojim je javnost kako u Republici Srpskoj i BiH, tako i u regionu, zgrožena.

– Svi smo u šoku, jer je doktor Golić slovio i za dobrog ljekara i za dobrog čovjeka. Naravno, ako neko od zaposlenih zna više detalja o ovom nemilom slučaju, sigurno ima i drugačije viđenje i Golića kao ljekara i čovjeka i cijele ove situacije. U svakom slučaju, istraga će pokazati šta se, u stvari, ovdje desilo – rekao je za Srpskainfo jedan ljekar, koji je zamolio da mu ne otkrivamo identitet.

Svakako, iznenađene su i porodice ljudi koji su bili Golićevi pacijenti.

– Pamtim ga kao čovjeka koji je imao bezgranično strpljenje sa ljudima koji su dolazili da se raspitaju za stanje svojih najmilijih, koji su bili na intenzivnoj. Nikada nije bio osion i grub, štaviše. Ovo je zaista veliki šok sa sve i neprijatno iznenađenje da je on bio kadar da uradi nešto slično – kaže Stojanka S. iz Banjaluke.

Takođe, na društvenim mrežama se mogu pročitati brojni komentari u kojima je vidljiva sumnja na sve što se ovom vrsnom doktoru stavlja na teret, ali i riječi podrške.

Inače, Golić godinama radi u UKC RS, od 22. septemra 2016. godine vanredni je profesor na Medicinskom fakultetu Banjaluka, Katedra za patološku fiziologiju.

Objavio je desetine naučnih radova u domaćim i stranim časopisima i bio je koautor više medicinskih udžbenika.

Aktivno je učestvovao i prezentovao radove na medicinskim kongresima, simpozijumima, forumima.