Prije nego što donesete važnu odluku kao što je preseljenje ili kupovina kuće, provjerite da li ste pronašli dobar izvor pozitivne energije gdje ćete u harmoničnoj atmosferi moći da stvarate najljepše trenutke sa svojim najbližima…

Kupovina kuće ili preseljenje je svakako jedna od najvažnijih odluka koje porodica može donijeti! Da li ste izabrali dobru lokaciju i da li će vašim ukućanima biti prijatno u njoj samo su neka od pitanja.

Ukoliko poslušate šta vam feng šui stručnjaci savjetuju da uradite prije nego što izaberete dom, budite sigurni da ćete osigurati mir i harmoniju za vas i vašu porodicu.

Pogledajte 5 najvažnijih feng šui savjeta na šta treba obratiti pažnju kada birate svoj budući dom:

Dobra lokacija i prijatan komšiluk

Po feng šuiju, lokacija je veoma je važna, jer će to donijeti dobru ili lošu energiju u dom. Čiste ulice, prijatan komšiluk prvi su znak da ste na dobrom putu. Pogledajte i da li je dio dvorišta iza kuće veći od dijela pred njom, savjetuju feng šui učitelji.

Snažna ulazna vrata

Bilo da je riječ o ulaznim kućnim vratima ili vratima vaše kancelarije obavezno poslušajte savjete i izaberite snažna, čvrsta vrata. Po feng šuiju, kuća dobija či energiju kroz vrata tako da što su snažnija vrata snažnija i bolja energija će dočekati ukućane.

Evo kako ona treba da izgledaju:

  • dobra i očuvana
  • bez škripanja pri otvaranju
  • ispred njih se ne nalazi kanta za smeće ili bilo koja prepreka
  • propocionalna ostatku kuće
  • ofarbana u lijepu boju

Provjerite i sva ostala vrata u kući

Kada jednom pustite pozitivnu energiju da uđe kroz vrata, potrudite se da ona ne izađe kroz neka druga! Po feng šui pravilima, vrata u kući ne treba da budu jedna preko puta drugih, na ovaj način će energija lako ući u kuću, ali isto tako i izaći.

Prijatno predsoblje

Šta vidite kada uđete u kuću? Da li je to zid ili su to stepenice? Vrata kupatila?

Ulazna vrata se nazivaju “usta či energije” što znači da će kroz njih ući ili izaći sve dobro ili loše. Stepenice postavljene ispred vrata, donose lošu energiju, ali i vrata kupatila. Predoblje doma treba da bude prijatno za oči i gosta koji ulazi. Po feng šuiju, predsoblje treba urediti na sljedeći način:

Okrugli sto sa malom lampom i cvijetom u vazi je odlična dekoracija za predsoblje i dobar način da poželite dobrodošlicu gostima, ali i pozitivnoj energiji. Ukoliko vam je predsoblje malo, izaberite tepih u nekoj vibrantnoj boji ili na zid okačite neko lijepo autentično umjetničko djelo.

Dobar raspored prostorija po feng šuiju: Gdje se nalaze kuhinja, kupatilo, spavaća soba

Plan kuće je vjerovatno nešto što potencijalni kupci ili osobe koje žele da se iznajme prostor prvo razmatraju. Prije nego što pogledate šta se nudi morate znati šta želite?

Za dobru energiju u domu, kuhinja ne treba da bude odmah do ulaznih vrata, dok je veoma važno i da svoju spavaću sobu uredite po feng šuiju. Imajte na umu da feng šui učitelji upozoravaju da ogledalo ne smije biti preko puta vašeg kreveta!

Kupatilo u središtu doma donosi lošu energiju, ali vodite računa da i ne bude odmah do spavaće sobe, jer i to nije najbolje rješenje.