Mnoge žene se žale na “torbice” ispod očiju. Najčešće su rezultat iscrpljenosti, rezultat viška posla i nedostatka sna. Pogledajte kako da ih se riješite!

Otkrijte 8 kućnih lijekova za natečene kapke. Koji su uzroci oticanja u području oka?

1. Voda

To je najjednostavniji i najjeftiniji kućni lijek. Nutricionisti preporučuju 2 litra vode dnevno kako bi očistili tijelo od toksina. Zadržavanje vode može izazvati ne samo oticanje kapka, već i cijelog tijela.

2. Krastavci

Krastavac se često koristi u kozmetičkim salonima, a možete ga koristiti i kod kućnih spa tretmana. Samo izrežite nekoliko debelih kriški, stavite ih u frižider na 10 minuta, a zatim ih stavite na zatvorene kapke dok ne postanu topli. Svojstva krastavca pomoći će u smanjenju upale oko očiju.

3. Obloge od čaja

Crni čaj može pomoći u borbi protiv oticanja. Kesice stavite u vruću vodu na nekoliko minuta, izvadite ih, sačekajte da se ohlade, a zatim ih stavite na kapke i pokrijte krpom. Kamilica će takođe uspjeti vrlo dobro!

4. Topla voda + so

Otopite 1/2 čajne kašike soli u čaši tople vode. Zatim umočite vatu ili pamučne jastučiće u nju i stavite je na zatvorene kapke na nekoliko minuta. Ponovite ovo oko 30 minuta.

5. Hladne kašike

Stavite kašike u frižider i sačekajte da se ohlade. Izvadite i stavite zaobljenu stranu ispod očiju. Kad se zagriju, kašike zamijenite ohlađenim. Ovaj postupak će opustiti krvne sudove, a to će pozitivno uticati na vaše umorne oči.

6. Bjelanca

Proizvod koji se nalazi u svakom domu ukloniće oticanje ispod očiju. Samo čvrsto umutite bjelanca nanesite ispod očiju i sačekajte da se osuši.

7. Maska od jagoda

Stavite dobro ohlađene, isječene na debele kriške jagode ispod očiju nekoliko minuta. Hranjive materije sadržane u tim plodovima čine kožu glatkijom. Uz to, jagode će smanjiti oticanje i otekline ispod očiju!

8. Krompir

Umotajte mali krompir u čistu krpu i položite na kapke nekoliko minuta. Ovaj prirodni protivupalni proizvod ima blagotvorno dejstvo na kožu.