Jede vam se nešto slatko, ali vas mrzi da idete do radnje? Potrebna su vam dva osnovna sastojka, a ostalo dodajete po ukusu. Ako ne želite da bude gorka slobodno stavite više meda i ubacite u nju šta god vam se čini kao dobra ideja.

Sastojci:

100 g kakao putera
80 g gorkog kakao praha
1 puna kašika meda (dodajte više ako se plašite gorkog ukusa)
suvo voće i slično kao dodatak

Priprema:

Pripremite prvo kalupe, jer ćete morati sve brzo da radite kada napravite smjesu. Dakle, u čiste silikonske kalupe na dno stavite dodatke koje želite: sjeckane bademe, suvu koricu narandže, suvo voće i slično pa ostavite sa strane. Te dodatke možete umiješati i u gotovu smjesu, ali ovako je svakako efektnije za oko.

Puter otopite na pari tako što ćete šerpu sa malo vode staviti na ringlu, a preko nje staviti jednu vatrostalnu činiju u koju ćete staviti puter. Za nekoliko minuta će se puter otopiti, postati proziran i imati konzistenciju ulja. Sklonite činiju sa vatre, pa dodajte med i dobro izmiješajte žičanom mutilicom.

Potrudite se, a jako je važno, da vam nikakva voda ne kapne u činiju, jer može uporpastiti cijelu stvar. Znači suve ruke i suvi alati koje koristite!

Dodajte kakao prah i sve dobro izmiješajte da dobijete ujednačenu smjesu. Sada tom smjesom zalijte kalupe, malo tresnite da se bolje rasporedi i to je to. Možete da ostavite na sobnoj temeparturi dok se ne ohladi, pa ubacite u frižider. Poslije pola sata ili sat, čokolada će biti gotova i možete da je izvadite iz kalupa. Jedina mana je što se topi u rukama, ali ko će to držati u rukama, poješće se odmah.