Zbog kvara na toplifikacionoj mreži, bez gradskog grijanja od jutros je javni vrtić “Naša djeca” u centru grada.

U ovom obdaništu boravi skoro 200 mališana, a vaspitačice sobe zagrijavaju klima-uređajima.

– Odmah jutros su vaspitčice zvale da kažu kako nema grijanja. Zvao sam kontakt centar Toplana, ali ih nisam mogao dobiti i otišao sam lično tamo da vidim o čemu je riječ. Rekli su da je problem u podstanici,  na toplovodnoj cijevi koji rješavaju i da će kroz koji sat grijanje biti riješeno – rekao je Zoran Stanković ispred Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

On je poručio roditeljima da ne brinu, da je temperatura u sobama na zadovoljavajućem nivou.

– Mi grijalice odavno ne držimo po vrtićima zbog bezbjednosti djece, jer su to kvarcne grijalice koje moraju stajati na podu ili biti podignute i onda postoji opasnost da padnu i se djeca oprže. Jutros je bila temperatura na kojoj klime mogu raditi, tako da su se sobe dogrijavane klimama – zaključio je on.

Iz Eko Toplana su još juče saopštili da su dijelovi ulica Milana Tepića, Jovana Dučića i Braće Pantića bez grijanja zbog kvara na mreži.

– Naša tehnička ekipa sanira kvar kako bismo u što kraćem roku uspostavili redovan režim isporuke toplotne energije. Korisnike molimo za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju – poručili su iz preduzeća Eko Toplane.

(srpskainfo)