Ilustracija

Nezapamćeni horor otkrili su juče istražioci u Laktašima kada su uhapsili 24-godišnjeg B. D. zbog sumnje da je imao seks sa 13-godišnjom djevojčicom pred njenom 39-godišnjom majkom, koja je takođe privedena.

Kako Avaz saznaje u PU Banjaluka, majka se nije obazirala na zlostavljanje kćerke, već ga je dopuštala i ohrabrivala, zbog čega se i sama našla pod istragom.

Da sve bude još gore, i majka je bila u ljubavnoj vezi sa zlostavljačem.

“Policajci su uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela obljuba s djetetom mlađim od 15 godina, te navođenje djeteta na prisustvovanje polnim radnjama. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci”, saopštila je PU Banjaluka.

Kako piše Avaz, osumnjičena majka ima još dvije mlađe kćerke i strahuje se da su i one bile žrtve zlostavljanja. Istražioci  su došli do saznanja da su djeca u više navrata prisustvovala majčinim seksualnim odnosima s B. D. i obrnuto.

“Osumnjičeni se nalaze na kriminalističkoj obradi, a djevojčica je upućena na ljekarski pregled. I njene mlađe sestre biće podvrgnute ljekarskim pregledima, jer postoje indicije da su i one bile žrtve”, pojašnjava izvor iz istrage za Avaz.

On kaže da su policajci i socijalni radnici, koji su uključeni u istragu, šokirani saznanjima do kojih su došli radeći na ovom slučaju.

“To je prosto nepojmljivo ljudskom umu”, kazao je jedan od inspektora.

Pojašnjava da osumnjičeni nisu živjeli zajedno, ali da je B. D. svakodnevno dolazio u kuću u kojoj su djeca živjela.

Direktor Centra za socijalni rad u Laktašima, Vladimir Makarić, kaže da u saradnji s policijom preduzimaju sve mjere kako bi žrtvi pružili pomoć i zaštitili je od daljnjih trauma.

“Odmah po saznanju o tom događaju Centar se uključio u slučaj i u toku je procedura da se žrtva izuzme iz porodice. U toku su daljnji koraci u smislu zbrinjavanja ostale djece, o kojoj će brigu voditi otac”, rekao je Makarić.

(avaz)