Pritvor predložen zbog bojazni da će osumnjičeni, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak…

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za D. B. (24) iz Laktaša, koji je osumnjičen za šokantnu obljubu 13-godišnje djevojčice, dok je njena majka M. J. (39), koja je to sve odobravala, puštena da se brani sa slobode.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci Maja Đaković-Vidović kaže da se B. D. na teret stavlja krivično djelo obljube s djetetom mlađim od 15 godina, za koje je Krivičnim zakonikom RS zaprijećena kazna od najmanje osam godina zatvora i izuzeto je od bilo kakvog ublažavanja.

– Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djela, ali i zbog takozvanog uznemirenja javnosti. O prijedlogu će odlučivati sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci – rekla je Đaković-Vidović.

Ona kaže da je majka žrtve M. J. osumnjičena za navođenje djeteta na prisustvovanje spolnim radnjama, za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Ona je puštena da se brani sa slobode i postupak protiv nje će se voditi u redovnoj proceduri – rekla je Đaković-Vidović.

Podsjetimo, oboje su uhapšeni nakon što je policija došla do saznanja da je D. B. imao seksualne odnose sa 13-godišnjom djevojčicom, čija mu je majka bila ljubavnica.

Da sve bude još gore, majka se tom zlostavljanju nije protivila, a sumnja se da su njena djeca u više navrata prisustvovala majčinim seksualnim odnosima s B. D., dok je ona sama svjedočila zlostavljanju kćerke.