Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet dostavila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv 12 lica uhapšenih u akciji “Kavez”, čiji je cilj bio razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da je u tužilaštvo na ispitivanje sprovedeno petoro osumnjičenih – Savo Čolić /32/, Dragan Narančić /27/, Lora Glušica /21/ i Radovan Stanković /49/ iz Banjaluke, te Vinko Đurić /32/ iz Doboja, koji su osumnjičeni za proizvodnju i promet droge.

Osumnjičeni su od avgusta 2019. do februara ove godine posredovali u prodaji i kupovini i neovlašteno stavljali u promet heroin, marihuanu, spid i druge narkotike korisnicima na području Banjaluke.

Tužilac će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti da li će predložiti određivanje pritvora, navedeno je u saopštenju.

Ostali osumnjičeni protiv kojih je dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pušteni su da se brane sa slobode.

U tužilaštvu su istakli da su osumnjičena lica uhapšena u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet i policijskih uprava Banjaluka, Zvornik, Doboj i Bijeljina.

U policijskoj akciji “Kavez” uhapšeni su i Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorad Zurnić, Milenko Samardžić, Mladinko Malić i Marko Miljević.

Akcija “Kavez” počela je juče ujutro, a pretreseno je više lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja.

Policijski službenici zaplijenili su oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona, četiri pištolja, oko 2.000 KM, oko 2.400 evra, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvljenje marihuane, te više mobilnih telefona, SIM kartica i rokovnika.

Akciju su sproveli policijski službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa službenicima policijskih uprava Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Srna)