Predsjednik Udruženja građana “Petrićevac” i banjalučki aktivista Pavle Knežević predao je Gradskoj upravi Banjaluka inicijativu da se Milo Đukanović proglasi personom non grata u Banjaluci.

U inicijativi stoji da srpski identitet u Crnoj Gori u zadnjoj fazi istrebljenja, a da se predsjednik Crne Gore stavlja u prvi red ljudi koji su naštetili srpskom narodu.

Obraćajući se gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću Knežević je istakao da je Banjaluka srpska prestonica zapadno od Drine u kojoj živi 185.000 stanovnika, od čega najviše Srba i da je sada prilika da se pokaže da je ovaj grad bastion nacionalne svijesti.

– Jedan nobelovac, Peter Handke, u Sarajevu je proglašen nepoželjnom osobom zbog svog stava o Srbima, pa s tim u vezi naša inicijativa je još više opravdana. Ovo je pitanje budućnosti srpskog naroda i iznad je svake politike. Vi ste već jednom pružili podršku srpskom narodu u Crnoj Gori šetajući u bogojavljenskoj litiji, zato vjerujemo da ćete usvojiti naš prijedlog- rekao je Knežević.

Pavle Knežević je u petak govorio i u Beogradu na skupu “Ne damo svetinje” koji je organizovan u znak podrške srpskom narodu i SPC u Crnoj Gori.

(srpskainfo)