Jedna mama je riješila na svom profilu na Fejsbuku da pokaže kako je uspjela da dâ tečni lijek svojoj bebi. Njen trik je oduševio roditelje širom svijeta.

Kada se njen sin razbolio i morao da pije paracetamol, mama Helan Li je imala problem kako da bebi da ovaj lijek, a da ga ona ne ispljune.

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, ona je pronašla način: stavila je špric lijeka u dječju flašicu, odnosno poklopac sa dudom.

“Za sve mame… Posljednjih 24 sata mučila sam se kako bih natjerala Alfija da uzme Calpol (paracetamol), a završilo bi se tako da što je bio prekriven polovinom doze po sebi koju bi onda pljunuo na mene… Zatim sam se sjetila da sam vidjela ovaj trik. Nijedan dio nije ostao potraćen, bez suza! Molim vas, slobodno ovo podijelite s drugim mamama beba koje znate”, napisala je mama pored fotografije.

Nakon što je objavila fotografiju na kojoj daje bebici lijek, njen trik je postao viralan, a roditelji širom svijeta su joj uputili pohvale, ali i istakli zahvalnost na ovom korisnom triku.