Goran Roso (48) koji je uhapšen u policijskoj akciji “Parma” odlukom postupajućeg tužioca pušten je na slobodu, rekli su u banjalučkom tužilaštvu.

Oni su pojAsnili da je protiv Rose od strane Policijske uprave Banjaluka dostavljen izvještaj zbog krivičnih djela razbojništvo, lažno predstavljanje, falsifikovanje isprava, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevare i druga krivična djela počinjena na šetetu četiri osobe iz Banjaluke.

-Roso je ispitan od strane postupajućeg tužioca. S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, osumnjičeni je pušten da se u nastavku krivičnog postupka brani se slobode – dodali su u Tužilaštvu.

Roso i njegovi saučesnici uhapšeni su u policijskoj akciji “Parma”  zbog sumnje da su oštetili nasljednike pokojnog Milutina Žujića, koji je bio vlasnik lanca benzinskih pumpi “Parma trend”.

Oni su falsifikovanjem njihovih potpisa prodali stan ove porodice vrijedan oko 250.000 maraka. Tokom akcije policija je od njih oduzela skupocjene automboile.

(srpskainfo)