Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za petoro uhapšenih u akciji “Vidikovac”.

Pritvor je predložen za Marka Kostića (23), Anastasiju Borić (21), Marka Striku (21), Filipa Milojevića (21) i Sofiju Marković (20), svi iz Banjaluke.

Za Kostića, Borićevu i Striku pritvor je predložen zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u sticanju sa krivičnim  djelom omogućavanje uživanja opojnih droga, a za Milojevića i Markovićevu zbog sumnje na krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi  ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni  ponoviti krivično djelo  shodno članu 197. stav 1. tačka  b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske“, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

U vremenskom periodu od 2017. godine do 18. februara ove godine osumnjičeni su držali radi prodaje i prodavali opojnu drogu marihuanu na području Banjaluke.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

U akciji “Vidikovac” u utorak je uhapšeno osam osoba, a je oduzeto 35 kilograma marihuane i 1,27 kilograma kokaina.

(srna)