Skull-Breaker izazov širi se brzinom munje društvenom mrežom TikTok. Međutim, veoma je opasan i roditelji su s razlogom zabrinuti.

Sudeći prema videozapisima koji kruže internetom, izazov zahtijeva da tri osobe stanu pred kameru. Dvije koje stoje s vanjske strane moraju istovremeno skakati, a onda se uključuje i treća koju je potrebno pri skoku udariti u noge kako bi izgubila ravnotežu i pala. Pri takvom padu najčešće se bilježe povrede glave pa otuda potiče i naziv izazova Skull-Breaker.

Brojna djeca, uglavnom tinejdžerske dobi, nakon upuštanja u ovaj izazov bila su hospitalizovana, pa se panika širi društvenim mrežama.

Jedna majka na Facebooku je progovorila o posljedicama koje je ovakva šala ostavila na njenog sina. Dječak je pri padu na leđa i na glavu izgubio svijest. Prevezen je u bolnicu gdje je završio na šivanju, dijagnostifikovana mu je povreda glave te je izgubio dva prednja zuba.

I really contemplated posting this, but I feel there needs to be awareness of this malicious cruel viral prank. On…

Geplaatst door Valerie Hodson op Zaterdag 8 februari 2020

S djecom je potrebno otvoreno porazgovarati i pojasniti im da ne nasjedaju na viralne izazove koji mogu završiti tragično, savjetuju stručnjaci.