Osjetljive džempere najbolje je prati na ruke u hladnoj vodi. Preporučuje se pranje u hladnoj vodi s nježnim deterdžentom za čišćenje. Samo lagano protrljajte odjeću kako bi nestale mrlje. Položite ga na stalak za sušenje koji dopušta protok vazduha.

Osjetljive tkanine i materijali često se unište prilikom pranja u mašini. Hemijske čistionice, pritom, mnogim nisu najbolja opcija, zbog cijene i nedostatka vremena. Ali, većina odjeće označenih za suho čišćenje može se očistiti kod kuće.

Preporučuje se pranje u hladnoj vodi s nježnim deterdžentom za čišćenje. Samo lagano protrljajte odjeću kako bi nestale mrlje. Posebno oprezan treba biti kod svile i jako osjetljivih materijala, a to znači da ne smijete jako trljati, jer bi to moglo uništiti tkaninu.

Položite ga na stalak za sušenje koji dopušta protok vazduha. Džempere je dobro prati ručno u hladnoj vodi. Nježno ga ocijedite i objesite na mjestu s protokom vazduha, ali ne na radijator. Možete ih prati nakon tri do četiri nošenja, a najbolje je ispod nositi još jedan sloj odjeće, piše Well+Good.