Omladinski centar “Zdravo da ste” od 1. marta svoj rad nastavlja na novoj lokaciji, u parku “Mladen Stojanović”, potvrdila je za “Nezavisne” Aleksandra Štrbac, direktorica ovog centra.

“Trenutno smo u procesu preseljenja, a 1. marta ćemo se pozdraviti sa ‘šarenom barakom’, u kojoj je dosta mladih ljudi provelo lijepog i korisnog vremena i koja je bila na svoj specifičan način i dekor grada”, rekla je Štrpčeva.

Dodala je da će novi prostor, veličine 135 metara kvadratnih, dijeliti sa Društvenim centrom MZ Rosulje, te da će ga mjesečno plaćati 264 KM.

“Nakon nekoliko godina istraživanja gradskih prostora, smatramo da smo dobili prostor koji je u mnogo boljem stanju od trošne i neuslovne barake u kojoj smo do sada radili. Prostor se nalazi na idealnom mjestu za prirodu naših aktivnosti, iako će biti izazov da pokrijemo sve troškove koji uključuju i plaćanje industrijske cijene struje koja je i jedina opcija za grijanje prostora”, objasnila je Štrpčeva.

Istakla je da preseljenjem ovog centra namjeravaju promijeniti i lokaciju tradicionalne manifestacije “Kreativni avgust”, koja će od ove godine biti održavana u sjeni zelenila parka “Mladen Stojanović”.

Ovaj omladinski centar mjesto je koje rado posjećuju mladi već 24 godine, koliko bez prekida postoji u gradu na Vrbasu, a Štrpčeva navodi da će od idućeg mjeseca isplanirati i novi program aktivnosti u centru, a one će zavisiti i od uspjeha na pozivima za projekte koje uskoro raspisuju gradska odjeljenja.

“Platforma ‘Banjaluka ljudskog lica’ svakako otvara mogućnost da svoje potrebe iskomuniciramo i da se zalažemo za bolje uslove za mlade u gradu”, zaključila je Štrpčeva.

(nezavisne)