I nakon 700 dana institucije šute o slučaju Davida Dragičevića, navode iz neformalne grupe “Pravda za Davida”…

Neformalna grupa građana “Pravda za Davida” danas obilježava tačno 700 dana od prvog okupljanja porodice Dragičević i građana na Trgu Krajine u Banjaluci. Nažalost, kako dodaju, i nakon 700 dana institucije šute o tom slučaju.

Kažnjeni sa 500 KM

– S druge strane, progon i diskriminacija građana koji su podrška porodici Dragičević se nastavljaju – tvrde u saopštenju.

Ističu da su 600 dana obilježili 15. novembra 2019. konferencijom za novinare ispred Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

– Glavna poruka koju smo tada poslali bila je – “Lepiru i Vrećo – odlazite”. Mjesec dana nakon toga kažnjeni smo sa 500 KM zbog nezakonitog okupljanja ispred te institucije. Naravno, kaznu nismo platili, već smo zatražili sudsko odlučivanje – naveli su u saopštenju.

Dali su i kratak pregled važnih dešavanja, koja su se odigrala od 600 do današnjih 700 dana, među kojima i da je održana Osnivačka skupština “Pokreta Pravde” – političke organizacije koja ima za cilj da se političkim putem bori za istinu i pravdu i zaštiti ljude koji su, kako dodaju, na udaru represije i progona od režima.

Privesti ubice

– Nadamo se da će brojčanik, koji danas pokazuje broj 700, konačno stati. I da će ubice, oni koji zločin zataškavaju i oni koji progone i diskriminišu ljude, konačno biti privedeni licu pravde – naveli su iz neformalne grupe građana i dodali da nastavljaju borbu za pravdu.

(avaz)