Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS apelovali su na predstavnike medija da u vezi sa eventualnom potvrdom oboljelih od virusa korona isključivo kao izvor u svom radu koriste zvanične informacije nadležnih institucija, a ne izvore koji nisu relevantni.

-Takođe, obavještavamo medije i javnost da će od ponedjeljka 2. marta 2020. godine Klinika za kožne i polne bolesti biti izmještena iz sadašnjeg prostora i počeće sa radom u zgradi Tehničko-ekonomskog bloka (prim. aut. bivša Nuklearna medicina, lokacija Paprikovac). Do daljnjeg, Klinika za kožne i polne bolesti u novom prostoru primaće isključivo ambulantne pacijente, dok će oni pacijenti koji zahtijevaju hospitalizaciju biti zbrinuti u smještajnim kapacitetima drugih klinika naše ustanove, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, postojeći prostor Klinike za kožne i polne bolesti biće ustupljen Klinici za infektivne bolesti i biće prilagođen za prihvat onih pacijenata kod kojih se eventualno potvrdi infekcija korona virusom kao i onih pacijenata kod kojih postoji sumnja na prisustvo virusa. Prijem ovih pacijenata vršiće se na zaseban ulaz zgrade, dok će pacijenti koji se liječe od drugih infektivnih oboljenja ostati u postojećem prostoru ove Klinike, takođe sa zasebnim ulazom.

-Isto tako, prostor Odjeljenja radioonkologije Klinike za onkologiju koji je smješten u prostoru Klinike za infektivne bolesti biće od subote, 29. februara, izmješten u adekvatan i u potpunosti opremljen prostor Dnevne bolnice Centra urgentne medicine, napominju iz UKC RS.

Na nekadašnjoj lokaciji Klinike za plućne bolesti u centru grada (stara Hirurgija), završena je adaptacija prostora koji će poslužiti u svrhu karantina onih osoba koje nemaju simptome bolesti, a boravili su u područjima zahvaćenim epidemijom.