Novi vrtić otvoren je danas u gornjem dijelu Starčevice, u Ulici Prve krajiške brigade, u okviru velikog plana čiji je cilj da se obezbjedi 600 novih mjesta u sistemu gradskih predškolskih ustanova.

U izgradnju novog vrtića, nazvanog „Mali drugari“, uloženo je 225.000 KM, a obezbjeđen je smještaj za 50-tak mališana.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas otvorio novi objekat, ukazao je da su u izgradnji novi vrtići u Lazarevu i Petrićevcu.

-Pored toga, priprema se rekonstrukcija “Ježeve kućice”, sprema se vrtić u Kuljanima i pripremaju dva projekta za vrtiće u Aleji Svetog Save i Vrbanji, dok će tri postojeća vrtića biti obnobvljena kroz program energetske efikasnosti – reako je Radojičić i dodao da cilj gradske administracije da se do kraja ove godine izgradnjom novih ili rekonstrukcijom postojećih prostora obezbjedi ukupno 600 novih mjesta u vrtićima.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje Jelena Kurtinović precizirala je da će vrata novog vrtića na Starčevici biti otvorena za mališane već od naredne sedmice.

-Vrtić „Mali drugari“ je 25 vrtić u okviru našeg Centru i biće spreman od ponedjeljka da primi nove mališane – kazala je ona.

Mještani Starčevice pozdravili su otvaranje još jednog vrtića u najvećoj banjolučkoj mjesnoj zajednici.

-Ovo je drugi vrtić koji je u ovom mandatu urađen u našoj mjesnoj zajednici zbog čega smo veoma zadovoljni – istakao je predsjednik Savjeta MZ Starčevica  Predrag Đajić.

Prema podacima Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, u gradski sistem vrtić upisano je 2.350 djece a na listi čekanja je još 2.000 zahtjeva.

Talić: Poslovne prostore pretvarati u vrtiće

 Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić izjavio je da se odvano insistira na tome da gradski poslovni prostori, poput ovog na Starčevici, budu adaptirani u vrtiće kako bi se omogućio upis što većg broja djece u gradski sistem predškolskih ustanova.

-Ovo je već treći vrtić gdje su gradski poslovni prostori adaptirani u vrtiće, sa ciljem da se napravi obuhvat što već broja djece – rekao je Talić.