Kaputi, kožni mantili, jednobojne ili jakne u intenzivnim bojama – ovo su samo neki od trendova za proljeće 2020.

Vrijeme je da razmislite o trendovima za sezonu proljeće/ljeto 2020.

Mantili i jakne su odjevni komadi koje prvo kupujemo kada dani postanu topliji. Provjerili smo koji će stilovi, obrasci i boje biti najmoderniji u proljeće 2020. godine.

Pogledajte u nastavku!

Trenč mantili

Trenč mantil je apsolutni klasik ženske odjeće. Nije ni čudo što se moda za ove bezvremenske kapute vraća svake sezone. Oni idu uz sve, savršeni su za posao, mogu se kombinovati sa različitim stilovima – od elegantnih do ležernih. Novost ove sezone su naglašeni, puf rukavi, tačno onakvi kakvi su bili u modi 80-ih godina. Zanimljiv akcenat su i zlatni dugmići.

Karirani kaput

U sezoni proljeće/ljeto 2020. karirani print doživljava svoj sjajni povratak. Ovaj elegantan uzorak pojaviće se i na odjeći i dodacima. Najmodernija verzija trenda biće karirani kaputi – dvobojni, grafički i višebojni. Možete odabrati svoj omiljeni.

Moderni kožni mantili

Kožni mantili (preporučujemo ekološke) vraćaju se u modu. Dizajneri preferiraju klasične krojeve i boje. Na vrhu je besmrtna crna, ali možete se kladiti na suptilnije, ali podjednako plemenite braon nijanse.

Moderni kaputi u intenzivnim bojama

Da li vam je dosadila bež, braon i crna? Da li volite nešto izražajnije? U novoj sezoni zaljubićete se u trend šarenih kaputa. Možete birati između izuzetno modernih neonskih: limete, narandžaste ili fuksije. Takođe će biti intenzivne nijanse plave, tj. klasična plava, koju je Pantone prepoznao kao najmoderniju boju 2020. godine.

Moderni kaputi u muškom stilu

Nešto za ljubitelje rafiniranog, ali sirovog elegantnog stila. Jednostavni, minimalistički, čak i muški krojevi u kombinaciji sa crnom ili tamnoplavom plavom bojom – ovo je prijedlog svjetski poznatih dizajnera. Ovo su kaputi u koje će se zaljubiti ljubitelji originalnog formalnog stila.