Nakon što se danas Desimir Miljić, glavni zdravstveno-sanitarni inspektor RS, ubio u Banjoj Luci, oglasili su se iz Inspektorata RS. Oni apeluju na medije da o tragediji izvještavaju poštujući njegov dignitet i privatnost njegove porodice.

– Desimir Miljić bio je poštovan član našeg kolektiva, stručnjak koji je, obavljajući dužnost glavnog zdravstvenog inspektora RS 14 godina, savjesno i profesionalno odgovorio svim radnim zadacima. Uvažavan je kao dobar radni kolega i još bolji prijatelj – saopštili su iz Uprave za inspekcijske poslove RS.

Iz ove uprave dodaju kako je Miljićevim odlaskom Inspektorat RS ostao bez vrsnog člana tima, koji je u proteklim godinama dao nemjerljiv doprinos razvoju institucije.

– Molimo medije i građane da ovu ličnu i porodičnu tragediju ne dovode u vezu s poslom koji je obavljao i aktuelnom epidemiološkom situacijom. Zdravstveni inspektori RS su zbog posla koji obavljaju, u okviru redovnih procedura kao i dio zdravstvenih radnika, testirani na koronavirus i svi nalazi su bili negativni – navodi se u saopštili.

(avaz)