U skladu sa važećim smjernicama Ministarstva zdravlja Republike Srpske da se odgode medicinske intervencije koje nisu hitne kao i u cilju zaštite zdravlja svojih pacijenata ZU „Medico-S“, članica grupacije Pronatal za sada odgađa procedure biomedicinski potpomognute oplodnje.

“Smatramo da je u cilju zaštite zdravlja naših pacijenita najbolje odgoditi procedure biomedicinski potpomognute oplodnje, kao i druge medicinske intervencije koje se tiču liječenja neplodnosti“, saopšteno je iz ZU „Medico-S“.

Zbog aktuelne situacije u vezi sa korona virusom ZU „Medico-S“, nastavlja sa uobičajenim radnim vremenom, ali u smanjenom obimu i uz dodatne mjere zaštite pacijenata i zdravstvenog osoblja.

“Prednost dajemo pacijentima u akutnim stanjima, te sve one kojima nije potrebna hitna medicinska intervencija molimo da odgode svoj dolazak u našu ustanovu“, navedeno je iz ove ustanove i istaknuto da je uveden poseban režim rada kako ne bi dolazilo do konataka među pacijentima.

ZU „Medico-S“ apeluje i na pacijentice koje su zakazane na redovne trudničke kontrole, da u kliniku dolaze bez pratnje, kako bi izbjegli nepotrebno zadržavanje u čekaonicama i time kontakte među pacijentima.

(nezavisne)