Samo vrtić “Marija Mažar” radiće od sutra umjesto četiri javna do sada jer se u njima juče pojavilo tek troje mališana.

Rečeno je to danas nakon sjednica Štaba za vanredne situacije grada.

Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rekla je da je o o stanju u vrtićima informisala  gradski Štab za vanredne situacije.

S ciljem prevencije širenja virusa korona, gradski Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kojem je do 13. marta bilo prijavljeno 111 djece za čije čuvanje nije postojala alternativa, od ponedjeljka je bio organizovan rad u četiri vrtića i to “Marija Mažar”, “Sunce”, “Lana” i “Leptirić”.

U ovim objektima iz gradskog sistema vrtića u ponedeljak je boravilo osam mališana, dok se dan kasnije taj broj smanjio samo na troje.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao danas nakon sjednice Štaba da će doći do dodatne redukcije javnog prevoza, koji će se od danas vršiti u tri bloka.

“Prvi blok će biti ranojutarnji od pet do osam časova, drugi od 14.30 do 18.30 časova i treći nakon 22 časa”, kazao je Radojičić.

On je dodao da apeluju na Zajednice etažnih vlasnika, Centar za socijalni rad i kompanije koje imaju mogućnosti da pomognu starijim građanima i onima u socijalnoj potrebi.

“U narednim danima ćemo komunicirati sa Centrom za socijalni rad da se naprave telefonski kontakti da bi ljudi mogli da prijave slučajeva starih i nemoćnih građana kojima je potrebna pomoć”, rekao je Radojičić.