Nijedno dijete jutros nije dovedeno u Vrtić “Marija Mažar”, u kojem je banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovao rad zbog smještaja djece za čije čuvanje ne postoji druga alternativa, izjavila je Srni direktor Centra Jelena Kurtinović.

“Juče sam bila u komunikaciji sa gradonačenikom (Banjaluke Igorom Radojičićem) i oboje smo tog stava da ne zatvaramo Centar već da radimo, pa ukoliko vidimo da nema nijednog djeteta, onda ćemo radnike u nekom roku poslati kući”, rekla je Kurtinovićeva.

Kurtinovićeva je pojasnila da se prijem djece vrši do 9.00 časova.

“Ukoliko vidimo da do tada nije došlo nijedno dijete, oko 10.30 ili 11.00 časova radnike ćemo poslati kući”, rekla je Kurtinovićeva.

Od srijede, 18. marta, prijem djece u Banjaluci organizovan je samo u Vrtiću “Marija Mažar”, umjesto u ukupno četiri vrtića, jer je u njih dan ranije došlo samo troje djece.

Gradski Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje je s ciljem prevencije širenja virusa korona od ponedjeljka, 16. marta, organizovao rad u četiri vrtića – “Marija Mažar”, “Sunce”, “Lana” i “Leptirić”.

Centru je do petka, 13. marta, za boravak u ovim vrtićima bilo prijavljeno 111 djece za čije čuvanje nije postojala alternativa, međutim, u ovim objektima je u ponedjeljak, 16. marta, boravilo osmoro djece, narednog dan troje, u srijedu, 18. marta, dvoje, a juče jedno dijete.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u utorak, 17. marta, rekao da će od srijede, 18. marta, u sistemu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje raditi samo Vrtić “Marija Mažar”.

(Srna)