U Kliničkom centru Univeziteta u Sarajevu večeras su stigli rezultati za testiranih 17 osoba i potvrđena je zaraza korona virusom za njih još dvoje, od kojih je jedno preminulo.

Radi se o osobama sa Ilidže. Ženska osoba je bila u kontaktu sa kćerkrom koja je putovala u Italiju, dok je muškarac vezan za klaster koji potiče iz Konjica. 

Danas je, podsjećamo, povrđen korona virus kod ukupno 30 osoba u BiH.

U Brčkom je na prisustvo korona virusa testirano pet osoba, u Novom Travniku jedan, u Bugojnu dva, u Vogošći dva, na Ilidži tri i u Zenici četiri.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, rekao je večeras da je od jutrošnjeg epidemiološkog izvještaja, nakon današnjeg testiranja, od 55 testiranih osoba, 11 pozitivno na virus korona. Kako je rekao Šeranić, deset osoba je iz Banjaluke, a jedna osoba je iz Laktaša.

Broj zaraženih po gradovima izgleda ovako:

Banja Luka – 81, Konjic – 15, Mostar – 7, Laktaši – 7, Sarajevo – 5, Kozarska Dubica – 5, Bihać – 5, Zenica – 4, Goražde – 4, Čelinac – 3, Kneževo – 3, Široki Brijeg – 3, Bijeljina – 3, Modriča – 2, Brčko – 2, Tešanj – 2, Brod – 2, Prnjavor – 2, Gradiška – 1, Derventa – 1, Novi Travnik – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Teslić – 1, Krupa – 1, Prijedor – 1, Ribnik – 1.