Dostava lijekova za osobe starije od 65 godina izazvala je veliko interesovanje naših, starijih sugrađana kojima je ovo jedini način da dođu do prijeko potrebne terapije.

-U početku, bilo je manjih problema u komunikaciji, pošto je riječ o dosta kompleksnom sistemu, ali dostava je od danas u punoj funkciji i građanima se nesmetano dostavljaju lijekovi. Ovim putem, pozivamo sve naše starije sugrađane, kojima su potrebni lijekovi da ostanu u svojim kućama i da iskoriste ovu mogućnost. Dovoljno je samo da pozovu svog porodičnog ljekara, odnosno ambulantu porodične medicine u kojoj su registrovani, naruče lijekove, i oni će im idući dan biti isporučeni na njihovu adresu – kazali su u Domu zdravlja Banja Luka.

Pravo na naručivanje lijekova putem ovog sistem imaju isključivo osobe starije od 65 godina. Za sada, sistem pokriva urbano područje Banje Luke, s tim da će ovih dana, po identičnom principu, biti omogućena dostava i za seoska područja. Korisnici sistema biće o tome naknadno obaviješteni.

Lijekovi se isporučuju iz: „Moje apoteke“, „Crvene apoteke“, „B farma“ i „Anafarma“.

Dostava lijekova odvija se u okviru akcije „Niste sami“, pokrenutoj nakon što je uvedena zabrana kretanja za osobe starije od 65 godina.