Građani Banje Luke, mlađi od 65 godina, danas su ispoštovali zabranu kretanja u periodu od 7.00 do 11. časova, a zahvaljujući tome, naši stariji sugrađani bili su u prilici da nesmetano obave neophodne poslove i obaveze.

U redovima pred trgovinskim objektima, apotekama i pekarama bili su isključivo sugrađani stariji od 65 godina, koji su, takođe, strpljivo čekali svoj red da kupe namirnice, lijekove ili hljeb i pekarske proizvode. Prema informacijama sa terena, nije zabilježen nijedan problem i sve je proteklo u najboljem redu.

Odlukom gradskog Štaba za vanredne situacije, danas je, u periodu od 7.00 do 11.00 časova, bilo zabranjeno kretanje svim osobama ispod 65 godina, osim onih koji su imali obavezu javljanja na posao, osobama sa hitnim zdravstvenim potrebama i onima koji su bili u pratnji osoba starijih od 65 godina.

Sa druge strane, od danas je zabranjeno okupljanje u poznatim banjalučkim izletištima i drugim mjestima masovnog okupljanja kao što su Banj brdo, Park Mladen Stojanović, obale Vrbasa kod nekadašnjeg Zelenog mosta, a zatvorene su i teretane u prirodi.

-Postavili smo trake na ovim lokacijama sa obavještenjem da je zabranjeno okupljanje i pozivam građane da poštuju ovu naredbu koja je donesena sa ciljem zaštite građana od širenja zaraze i čuvanja našeg zdravlja. Za vikend se najavljuje ljepše vrijeme i ne želimo da rizikujemo sa okupljanjem većeg broja ljudi, pa smo ova mjesta privremeno zatvorili – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Poštovanje naredbe kontrolisaće gradska inspekcija.