Povodom Dana grada Banjaluke, videoprodukcija Helifilm odlučila je snimiti sve ljepote ovog grada. Umjetnik Tomaš Damjanović autor je prelijepih fotografija koje su ispred vas…

Ove godine grad Banjaluka svoj dan obilježava u vandrednim okolnostima zbog epidemije korona virusa i zabrane javnih okupljanja.

“Uvijek smo zamišljali kako bi to bilo da zaustavimo vrijeme, da sve stane. I stalo je, sve. Samo vrijeme nije. Situacija koja nas već dugo iscrpljuje psihički najviše je planula u jednom od najljepših gradova BiH. Mnogi od nas tek su sada shvatili šta su prave vrijednosti života: Zdravlje, sloboda, mir. Video u prilogu, donosi vam podsjetnik na potpuni život, mir i slobodu jednog grada i ljudi bez kojih je taj grad pustinja“, napisali su iz Helifilma.

Banjaluka je grad smiješten na rijeci Vrbas i drugi je grad po veličini u Bosni i Hercegovini. Mnogi koji su posjetili Banjaluku, smatraju je jednim od najljepših gradova u našoj zemlji.

Banjaluka se kao naseljeno mjesto, pod ovim imenom prvi put spominje 1494. godine.

Zahvaljujući svojoj dugoj istoriji, Banjaluka ima veoma bogato kulturno i iistorijsko naslijeđe. U gradu možete posjetiti i nekoliko muzeja,..

Jedno od najznačajnijih kulturnih mjesta je i Banski dvor. Ne treba zaboraviti posjetiti i banjalučko izletište Parkić, ali i prelijepu banjalučku tvrđavu Kastel. Tu je i prelijepa džamija Ferhadija koju je izgradio Ferhat-paša Sokolović, ali i hram Hrista spasitelja.