Djeci sa smetnjama u razvoju biće dozvoljeno kretanje u dane prvomajskih praznika u Republici Srpskoj, 1. 2. i 3. maja i to u periodu od 17 do 18 časova.

Zaključak o dozvoli kretanja donio je Republički štab za vanredne situacije na današnjoj  29. sjednici u Banjaluci.

“Od 17.00 do 18.00 časova dozvoljava se kretanje djeci sa smetnjama u razvoju u pratnji roditelja, staratelja ili drugog lica, uz obavezno pridržavanje mjera zaštite, nošenje maske i rukavica”, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnosću Vlade RS.

Podsjetimo, ranije je donesena odluka o zabrani kretanja tokom prvomajskih praznika na području Republike Srpske, u cilju sprečavanja širenja virusa korona. U petak, subotu i nedjelju na snazi će biti zabrana kretanja od 12 časova do narednog dana u 5 ujutro.

Glavni koordinacioni tim pozvao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i ostale nadležne institucije da tokom prvomajskih praznika pojačaju kontrolu poštivanja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije kada je riječ o ograničenju i zabrani kretanja, nošenju propisane zaštitne opreme i zabrani okupljanja u grupama u kojima je više od tri lica.

Za nepridržavanje mjera predviđene su novčane kazne, a OVDJE možete pročitati kolike su.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂