Prema najavama, moguće je da će se vrtići uskoro otvoriti kako bi djeca imala obezbjeđen boravak, dok su roditelji na poslu. Ipak, ne treba da zaboravimo da je vrlo važno držati se mjera opreza i osigurati zdravlje svoje, ali i tuđe djece.

Vanredne mjere u našoj državi se polako popuštaju. Prema najavama, vrtići će najvjerovatnije biti otvoreni u prvoj polovini maja, ali samo za one mališane čiji roditelji moraju da se vrate na posao.

Kako bi mališani bili bezbjedni, u vrtićima će biti primijenjene stroge mjere opreza, redovno će se dezinfikovati sve površine sa kojim su djeca u kontaktu, a svi zaposleni nosiće maske i rukavice.

Ipak, kako biste i vi, vaša djeca, ali i druga djeca u vrtiću bili maksimalno zaštićeni, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko stvari: 

– Ne dozvolite djetetu da nosi igrače od kuće u vrtić.

– Budite sigurni da je dijete dobro opralo ruke svaki put kada se vrati iz vrtića.

– Nemojte ulaziti da obučete dijete, sačekajte ispred i pustite vaspitačice da im pomognu.

– Kada dolazite po dijete, izbjegavajte fizički kontakt sa osobljem, drugim roditeljima ili djecom koja nisu vaša. Trudite se da budete na distanci sa drugim ljudima barem 2 metra.

– Ako vaše dijete spada u rizičnu grupu, gojazno je, ima dijabetes, srčane probleme ili bolesti imunog sistema, trebalo bi dobro da se dogovorite sa svojim ljekarom da li je bezbjedno za njega da boravi u vrtiću.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂