Škola za trudnice “Radosnica” počela je u subotu s majskim ciklusom besplatnih online predavanja za buduće majke, a u njemu će učestvovati 100 trudnica, potvrdila je za “Nezavisne” Vlatka Bojanić, vlasnica ove škole.

Bojanićeva je rekla da su u ovom ciklusu ograničili broj trudnica, jer još rade sa trudnicama iz aprilskog ciklusa.

“Prijavile su se žene iz mnogih gradova u RS, ali i inostranstva, što nas posebno raduje”, rekla je Bojanićeva.

Dodala je da će radionice obrađivati teme o porodu i dojenju te da će ponovo organizovati psihološko savjetovalište za porodilje u saradnji sa Centrom za psihoterapiju “U povjerenju”.

“U predavanjima o dojenju u maju ćemo uključiti i doktoricu Vericu iz Sarajeva, koja će govoriti o dojenju prijevremeno rođenih beba”, kazala je Bojanićeva.

Istakla je da će se i u ovom ciklusu predavanjima pridružiti babica Gordana Bednaš, koja je postala nezaobilazan gost ovih radionica.

“Buduće majke su zbog novonastale situacije izazvane virusom korona ostale uplašene i nisu sigurne šta ih sada čeka u porodilištu, mi se trudimo da ih kroz predavanja i razgovor uputimo u ono što ih čeka”, navela je Bojanićeva.

Nova radionica za buduće majke ovog mjeseca je “Pitajte ginekologa”, gdje će, prema riječima Bojanićeve, sve odgovore pružati ginekolog Nives Šindrak.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(nezavisne)