Virus korona potvrđen je potvrđen kod još 18 osoba u Republici Srpskoj, najnoviji su podaci Ministarstrva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Kako su naveli iz Ministarstva, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske je za posljednja 24 sata izvršeno  testiranje 688 laboratorijskih uzoraka.

Riječ je o 11 osoba muškog i sedam ženskog pola.

“Sedam muškaraca je srednje životne dobi i četiri muškaraca su starije životne dobi. Tri osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i jedna starije životne dobi”, saopšteno je iz Ministarstva.

Od 18 novih potvrđenih slučajeva, šest osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Gradiške, dvije osobe iz Šamca, i po jedna osoba iz Modriče, Кotor Varoši, Novog Grada, Nevesinja, Oštre Luke i Кneževa.

Republika Srpska bilježi blagi pad broja novih potvrđenih slučajeva virusa korona u posljednja tri dana. U četvrtak je potvrđeno 28, a u petak 25 zaraženih ovim virusom. Od posljedica zaraženosti u Srpkoj je do sad preminulo 67 osoba. Danas je potvrđeno šest smrtnih slučajeva.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂