Bebu, koja je devet mjeseci ušuškana u utrobi svoje majke, na ovaj svijet treba na isti način i dočekati. A šta li je ljepše od vune, prirodnog materijala koji ima mnoga korisna svojstva. Mi smo otkrile kreativan rad majke i ćerke, čiji su predivni proizvodi za najmlađe sklupčani pod jednim imenom – “Mardoo handmade”

Kako su nam ispričale, majka Marica (63) vještim i iskusnim prstima kreira heklane i pletene proizvode, a 26-godišnja ćerka Doris uspješno sve to predstavlja ka spoljnom svijetu, putem društvenih mreža.

– Naziv brenda predstavlja spoj naša dva imena – Marica i Doris.

“Mardoo handmade” proizvodi sve ručne radove koje Vam zapadnu za oko, pravljene od vune i konca, a najpopularniji proizvodi su heklane igračke, tzv. Amigurumi, zatim papice, dekice, kapice, vezice za cucle i odjelca za prvo iznošenje beba iz porodilišta, te ostali baby program, započele su svoju priču naše sagovornice. 

Kad se snage udruže: Ćerka Doris sa majkom Maricom

Inspiraciju, kažu, pronalaze u samim bebicama i njihovim potrebama, kao i u beskrajnom svijetu ideja – internetu. Dosta zahtjeva imaju od klijenata na osnovu fotografije koju su pronašli na internetu.

-Sama ideja je potekla od želje da najmlađima u našoj porodici poklonimo najprirodnije, najoriginalnije i najmekanije komade odjeće i igračaka. Veoma nam je bitno da znamo od kojih materijala je nešto što nosimo kao i ko je to sve dirao prije nas. Koža beba je jako osjetljiva, te se zaista mora voditi računa. Kada su naši prijatelji vidjeli kreacije, počeli su se interesovati i samim tim je krenula naša prodaja i veća proizvodnja, kažu ove vrijedne dame.

Prirodna vuna ima mnoga korisna svojstva, a između ostaloga, reguliše temperaturu. Od ukupne zapremine proizvoda od vune, oko 85% je zrak, pa zato dobro grije.

Isto tako, može upiti do jedne trećine svoje težine vode, a da se ne primijeti da je vlažna, a i suši se mnogo brže od nekih drugih tkanina, na primjer, pamuka.

Kako je vlakno vune elastično, proizvodi od vune se ne mažu i ne gužvaju.

Ono po čemu su “Mardoo handmade” proizvodi specifični je što su potpuno bezbjedni po zdravlje novorođenčadi, za koje znamo da nemaju razvijen imuni sistem.

-Za sve naše proizvode koristimo isključivo antialergijsku baby vunu koju nabavljamo u certificiranim prodavnicama. To je vuna koja nije tretirana agresivnim bojama i hemijskim preparatima, iako vuna već sama po sebi je prirodan antialergijski materijal. Takva vuna je laganija, prozračnija i mekanija, objašnjavaju nam naše sagovornice. 

Šta izabrati, pitanje je sad?!

-Sve naše proizvode možete prati na 30’ za osjetljive tkanine u veš mašini ili ručno. Održavanje je veoma lako, te sa pravilnim održavanjem igračaka i ostalih proizvoda, one će dugo biti dio Vašeg doma.

Njihove proizvode najviše su naručivale pripadnice ženskog pola, starosti od 25 do 35 godina, ali su se, kako priznaju, u posljednje vrijeme i tate aktivirale 🙂

Nema slađeg sna, garantuje vam ova bebica 🙂
Igračkice su najpopularnije…

Koliko su ove kreacije vrijedne pažnje, govori i činjenica da su, osim brojnih gradova širom BiH, otputovale i van naših granica, ponajviše u Njemačku i Austriju.

Najpopularnije su heklane igračke u obliku zeke, ovčice, mede, itd, ali njihova mašta se ovdje ne zaustavlja.

Takođe, jedan od najtraženijih proizvoda – personalizovani privjesak za cuclu koji je nas, lično, oduševio…

-Za sada izrađujemo sve proizvode od vune i kombinacije drvo-vuna tj. prirodnih materijala. Trenutno smo u fazi izrade visilica za krevetiće, a planiramo još raditi zidne heklane dekoracije za dječiju sobicu, ističu naše divne sagovornice.

Da biste se uvjerili u sve ljepote njihovog rada, posjetite njihovu stranicu na Facebooku ili putem kontakt broja 061 697 093.  Sigurno je da poznajete ili ćete se tek sresti sa nekim malim bićem koje će u mekoći vune uživati 🙂

Ne morate da se brinite kada beba ovu igračku prinese ustima. Bezbjedna je za zdravlje, a to je najvažnije…
Nisu za prve korake, već da se malo modiramo i da nam griju mala stopala… 🙂

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂